Jättegod köttfärspaj med ett lager philadelfiaost i pajskalet. Saftig och alltid uppskattad. Receptet är tänkt för en form med diameter på ung. 28-30 cm, låga kanter och gärna löstagbar botten.
Ingredienser
3 dl vetemjöl
100 g margarin eller smör
2 msk vatten
200 g philadelfia vitlöksost
ca 400 - 500 köttfärs
1 gul lök, hackad
1,5 - 2 dl röda kidneybönor
1 buljongtärning
1 dl chilisauce, kan ersättas med enbart tomatpuré eller motsvarande mängd passerade tomater
1 dl tomatpuré
2 tsk basilika eller oregano
salt
svartpeppar
1 ägg
1 dl mjölk eller gräddmjölk
1 dl riven ost
Mycket god!
Helt suverän!!!! Det godaste köttfärspajen jag har ätit! Hade en liten klick creme fraiche till den..mummmma!
Supergod!!
Jätte gott!!
Pajen var god men ingen fullpoängare för mig, jag tyckte fyllningen blev väl "stabbig" och osten bröt för dåligt mot sältan och chillin. Jag ska prova med lite mindre fyllning och mer äggstanning nästa gång.
Tja, inte jätteimpad (utom min 4-åriga dotter som åt tre bitar!!), men helt ok. Fast ska jag välja köttfärspaj så vinner allt min mammas ... Pluss för bönorna dock!! Bra inslag.
Det var den godaste köttfärspaj jag har ätit! Både jag o min man tyckte mycket om den!
Denna gjordes till lunch idag. var kanon god :) hade dock färdig pajdeg och icas färskost med vitlök och örter hemma så det fick bli det till pajen men kanon gott. mossade bönorna helt då sambon inte tycker om bönor egentligen och tog ca ½ dl chilisås och ½ dl passerade tomater istället för 1 dl chilisås så sonen skulle tycka om det å