Köttfärspaj med tacosås

En god tacopaj - med soltorkad tomat i degen. Mkt god!!

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 5 soltorkade tomater
  • Fyllning
  • 300 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 burk medium tacosås, 280 g
  • Äggstanning
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 3 stora ägg
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 200 grader.
    2. Hacka samman vetemjöl, smör och soltorkade tomater i matberedaren till en degboll. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Plasta och ställ i kylen, ca 30 minuter. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen, ca 10 minuter.
    3. Fräs nötfärs, hackad lök och vitlök i en stekpanna med olja, tills färsen smular sig och är brynt. Salta och peppra. Tillsätt tacosåsen och rör om och lägg över i pajskalet.
    4. Vispa grädde och ägg i en bunke. Salta och peppra. Häll äggstanningen över färsen och rör med en gaffel så att smeten fördelar sig över färsröran. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (1)

    monicadanell 3 februari 2013

    Hej har nu gjort din super goda pajen kommer att bli en favorit här hemma 5 poäng monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben