Köttfärspaj med valnötter och gorgonzolasås

Serverar: 4 portioner

Hittade receptet i Matmagasinet (tror jag).

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 500 g blandfärs
  • 1½ tsk salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk torkad timjan, rosmarin och basilika eller 1 dl hackade färska örter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 ägg
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • Garnering
  • 1 ägg till pensling
  • Färska örter
  • 50 g grovhackade valnötter
  • Sås
  • 50 g gorgonzola eller ädelost
  • 3 dl gräddfil
  • Salt
  • Instruktioner

    Ugn 200 grader. Pajdeg: Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med diameter 24 cm. Spara lite deg till galler. Ställ i kylskåp ca 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter. Fyllning: Hacka lök, fräs den. Rör i färsen, smula sönder med en gaffel. Fräs den. Tillsätt salt, peppar, örter, vitlök och tomatpuré. Lägg köttfärsfyllningen i pajskalet. Vispa ihop ägg och grädde, häll över färsen. Gör galler av resterande deg. Pensla med ägg och grädda i 30 minuter. Garnera med örter och valnötter. Sås: Mosa osten och blanda den med gräddfilen. Smaka av med salt. Servera pajen tillsammans med såsen och en blandad grönsallad.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben