Köttfärspanna med tortilla

Serverar: 4 portioner

En läcker mexikansk bjudrätt; spröda tortillachips, eldiga chilifrukter och en kryddig köttfärsröra som gratineras med ost.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 100 g tortilla- eller nachoschips
  • 1 gul lök
  • 2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ca 2 droppar tabasco
  • 125 g inlagd chilifrukt, t.ex. jalapeno
  • 125 g gröna paprikafyllda oliver
  • 150 g mager lagradd cheddarost
  • Pilaffaris
  • 160 g (ca 2 dl) långkornigt ris
  • 2 tsk olja
  • 1 gul lök
  • 2 paprikor
  • 4 dl köttbuljong eller vatten + ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Lätt chipsen i en stor gratängform. Skala och hacka löken fint. Fräs den lätt i oljan.
    2. Tillsätt färsen och låt den fräsa tills den är grynig. Skala och pressa ner vitlöken. Smaka av med salt, peppar och tabasco.
    3. Låt chilifrukten rinna av och hacka den grovt. Halvera oliverna. Varva köttfärsröra, chili och oliver med tortillachipsen i formen.
    4. Riv cheddarosten grovt och strö den över gratängen. Låt chipsen sticka upp lite. Gratinera 10 minuter i ugnen tills osten har smlt. Servera med pilaffaris till:
    5. Fräås 160 g långkornigt ris i 2 tsk olja tills det är vackert gyllenbrunt. Tillsätt 1 hackad gul lök och 2 urkärnadde paprikor och låt det fräsa samman några minuter. Späd med 4 dl köttbuljong eller vatten + ½ tsk salt (uteslut saltet om du använder köttbuljong) Låt riset koka färdigt under lock.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben