Köttfärspirog (stor)

Serverar: 6-8 portioner

Bra att bjuda på när man får många gäster. Går även att göra små piroger av receptet.

Ingredienser

  • Fyllning
  • 600 g köttfärs
  • 1 stor finhackad lök
  • 100 g svamp
  • 1 dl persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl chilisås
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 tsk timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Deg
  • 75 g margarin
  • 2½ dl mjölk
  • 25 g jäst
  • ½ tsk salt
  • 7½ dl mjöl
  • 1 ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Gör köttfärsen och låt den svalna. Den får inte vara för varm när man lägger den på degen.
    2. Smula jästen i en bunke, värm mjölk och margarin till 37 grader och blanda med jästen. Tillsätt mjöl och salt och arbeta degen smidig. Låt jäsa 30 minuter.
    3. Kavla degen till en bakplåts storlek. Lägg köttfärsen i en rad på mitten av degen. Vik in kortsidorna först och sedan långsidorna och nyp ihop dem. Vänd pirogen så att skarven hamnar nedåt. Pensla med uppvispat ägg
    4. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter.
    5. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben