Köttfärspiroger

Serverar: 8-10 portioner

Jättegoda som är perfekta att ha i matsäcken. Vira in i folie och lägg vid elden, då blir dom som nygräddadde.

Ingredienser

  • Pirogdeg
  • 50 g jäst
  • 100 g margarin
  • 3 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • Ca 10 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 400 g köttfärs
  • 1 lök
  • 1 purjolök
  • 4 msk hackad inlagd gurka
  • 4msk hackad paprika
  • 1 ägg
  • 1 dl buljong
  • 2 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Gör degen som får jäsa. Bryn köttfärs,lök och paprika. tillsätt gurkan och buljongen. Tag pannan av spisen. Rör ned ägg och ost. Kavla ut degen till lämpliga piroger som du fyller med köttfärsröran. limma kanterna med uppvispat ägg.. vik ihop och låt vila 15 min. Pensla med ägg och grädda i nedre delen av ugnen i 200 g i ca: 25 min..

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    dixie77 13 februari 2008

    Jag kan bara lova att detta är supermuschigt! Detta har vi ätit fler än en gång... Mamma... Du är toppen!

    amanda88 1 april 2008

    JÄTTE goda :D

    Lena 6 april 2008

    Detta kan man rekommendera till andra de blev kanon goda. Vi åt dessa i går..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben