Köttfärspiroger

Serverar: 20 portioner

Goda köttfärspiroger med smak av oregano, tomat och ost

Ingredienser

  • Sconesdeg att ha som bröd
  • 12 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk Salt
  • 6 tsk Bakpulver
  • 150 g Margarin eller smör
  • 4,5 dl Mjölk eller filmjölk
  • Fyllning
  • 400 g Köttfärs
  • Passerade tomater
  • Chilisås
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Lökpulver alt. finhackad gul lök
  • Oregano
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Stek köttfärsen. Salta och krydda med svartpeppar och lökpulver alt. gul lök. Häll i passerade tomater i den färdigstekta köttfärsen tills det blivit en lagom smet. Blanda därefter i chilisås efter behag. Riv ost och blanda i köttfärsblandningen. Krydda därefter med oregano efter behag.
    3. Blanda de torra ingedienserna och därefter smöret och mjölken/filmjölken till en smidig deg. Baka ut till rutor med storlek 1x1 dm. Lägg därefter i köttfärsfyllning och och "stäng igen" pirogen från ett hörn till ett annat så den blir som en triangel. Tryck till med en gaffel i pirogens öppningar så att den stängs.
    4. Lägg på en bakplåtspappersklädd bakplåt och sätt in mitt i ugnen cirka 5-8 minuter.
    5. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben