Köttfärspiroger

Serverar: 8 portioner

Det går bra att frysa pirogerna och värma dom i mikrovågsugnen.

Ingredienser

  • Deg
  • 25 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 9-10 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 300 g köttfärs
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • tacokrydda
  • Svartpeppar
  • Oregano
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i den fingervarma mjölken. Tillsätt olja, salt, uppvispat ägg och mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa i ca 30 minuter.
    2. Bryn färsen och löken. Tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen och låt det stå och småputtra några minuter.
    3. Knåda degen. Dela den i 8 bitar. Rulla dom och kavla ut till små runda kakor. Lägg en klick köttfärs på varje kaka och nyp ihop kanterna väl.
    4. Låt nu pirogerna få jäsa i 30 minuter. Grädda ca 15 minuter i 225 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben