Köttfärspiroger

Serverar: 16 portioner

Jättegoda piroger, som är lätta att ta med på en utflykt, ta till en mellanmål. Fick recepten av min arbetskompis och recepten är en gammal goding!!

Ingredienser

  • Degen
  • 50 g jäst
  • 50 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 9 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 500 g köttfärs
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ dl chilisås
  • 2 msk kinesisk soya
  • ½ tsk sambal oelek, eller mer om man vill ha starkare
  • Pensling
  • Ägg
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och tillsätt mjölken,v ärm upp till 37 grader.
    2. Smula ner jästen. Rör om att jästen smälter. Tillsätt sockret och salten. Sätt grahammjölen och nästan allt vetemjöl. Spara lite vetemjöl till bakningen. Rör om degen jämn med maskin eller för hand. Låt jäsa 30 min.
    3. Bryn köttfärs i olivolja. Krydda. Du ka såklart använda mera kryddor om man så önskas. Tillsätt lök och paprika. Tillsätt resten av ingredienserna (man kan sätta liten skvätt vatten om såsen är för tjock) och koka ihop och låt svalna.
    4. Dela degen till 16 pitar, kavla till runda och lägg i fyllning. Vik ihop, tryck kanten med gaffel. Låt jäsa 20 min.
    5. Pensla med ägg och grädda i 225 grader ca. 15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Elijoh 28 februari 2009

    Jag saknar hur många dl mjölk det skall vara.... chansar på 5!

    piitu 1 mars 2009

    Oj...att ingen annan har kommenterat att det fattas mängden av mjölk...men nu finns det där å du hade rätt: 5dl mjölk!! ..=))...

    Annelieolin 18 mars 2009

    Tänkte att jag skulle prova på ditt recept, låter spännande och väldigt gott :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben