Jättegoda piroger, som är lätta att ta med på en utflykt, ta till en mellanmål. Fick recepten av min arbetskompis och recepten är en gammal goding!!
Ingredienser
Degen
50 g jäst
50 g smör eller margarin
5 dl mjölk
1 tsk socker
1 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
9 dl vetemjöl
Fyllning
500 g köttfärs
Salt
Svartpeppar
2 gula lökar
1 röd paprika
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
½ dl chilisås
2 msk kinesisk soya
½ tsk sambal oelek, eller mer om man vill ha starkare
Pensling
Ägg
Instruktioner
- Smält smöret och tillsätt mjölken,v ärm upp till 37 grader.
- Smula ner jästen. Rör om att jästen smälter. Tillsätt sockret och salten. Sätt grahammjölen och nästan allt vetemjöl. Spara lite vetemjöl till bakningen. Rör om degen jämn med maskin eller för hand. Låt jäsa 30 min.
- Bryn köttfärs i olivolja. Krydda. Du ka såklart använda mera kryddor om man så önskas. Tillsätt lök och paprika. Tillsätt resten av ingredienserna (man kan sätta liten skvätt vatten om såsen är för tjock) och koka ihop och låt svalna.
- Dela degen till 16 pitar, kavla till runda och lägg i fyllning. Vik ihop, tryck kanten med gaffel. Låt jäsa 20 min.
- Pensla med ägg och grädda i 225 grader ca. 15 min.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Jag saknar hur många dl mjölk det skall vara.... chansar på 5!
Oj...att ingen annan har kommenterat att det fattas mängden av mjölk...men nu finns det där å du hade rätt: 5dl mjölk!! ..=))...
Tänkte att jag skulle prova på ditt recept, låter spännande och väldigt gott :)