Köttfärspizza

Tid: 1 timme 20 minuter

Prova gärna denna pizza

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 1/2 dl ljummet vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 6 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 150 g köttfärs
  • 1 msk matfett
  • 1/2 burk smaksatt tomatsås
  • 3 tomater
  • 1 dl oliver med pimiento
  • 1 röd lök
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    Smula ner jästen i en skål. Tillsätt vatten, 37grader, och rör tills jästen lösts upp. Rör i salt, olja och det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter. Fräs färsen smulig i matfett. Tillsätt tomatsås och koka ihop i 10 minuter. Låt svalna. Ta upp degen, kavla ut och lägg i en bakpapperklädd långpanna eller gör portionspizzor. Bred köttfärssåsen på degen och lägg på skivade tomater, delade oliver och skivad lök. Sttrö över osten och grädda i 225 grader, 20 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben