Mexikansk stor köttfärspizza

Serverar: 4 portioner

Kavla ut degen över hela plåten, eller gör flera mindre pizzor

Ingredienser

  • Botten
  • ½ pkt jäst
  • 2 dl vatten
  • 1 msk matolja
  • ca 6 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 300 g köttfärs
  • 1 msk matfett
  • 1 tsk mexikansk kryddblandning
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 röd eller grön paprika
  • 1 rödlök
  • 3-4 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Gör pizzadegen och låt den jäsa övertäckt 40 min.
    2. Bryn köttfärsen i matfettet. Krydda med mexikansk kryddblandning, oregano, salt och vitlöken.
    3. Tryck eller kavla ut degen på bakpappersklädd plåt. Bred på tomatpurén och fördela köttfärsen över. Kärna ur och finstrimla paprikan. Skala och skiva löken tunt. Fördela paprika och lök på pizzan och strö över osten
    4. Grädda pizzan i 250 grader, 10 min. eller tills den har fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben