Mamma Maritas köttfärspizza

gott

Ingredienser

  • 200 g vetemjöl
  • ½ paket jäst
  • 2 msk olja
  • 1½ dl mjölk
  • 2½ hg köttfärs
  • Kryddor efter smak
  • 300-400 g champinjoner
  • 4-5 tomater
  • Ost
  • 1½ dl grädde
  • Ketchup
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen med mjölken och oljan, blanda ner mjölet och knåda till en slät deg, jäs i ca en halv timme.
    2. Stek köttfärsen med kryddor.
    3. Blanda grädden med ketchup.
    4. Kavla ut degen i en långpanna. Lägg i köttfärsen, champinjonerna, skivade tomater och osten. Töm sedan gräddblandningen över allting. Grädda mitt i ugn i 225 grader i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben