Mammas köttfärspizza

Serverar: 4-6 portioner

En matig pizza som hängt med från 70-talet. Jag brukar ta färdigblandad blandfärs direkt från affären.

Ingredienser

  • 1 förpackning pizza/sconesmix
  • 2 tsk olja
  • 1 tsk oregano
  • Tomatpuré
  • Färsfyllning
  • 400 g nötfärs
  • 100 g fläskfärs
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 krm smulad basilika
  • 2 krm vitlökssalt
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1½ dl vichyvatten
  • 2 msk skorpmjöl
  • Topping
  • Kronärtskockshjärtan
  • 3 tomater
  • 100 g champinjoner
  • Riven ost (cheddar)
  • Instruktioner

    1. Blanda samman pizzadegen enligt förpackningens anvisningar.
    2. Kavla ut på bakpappersklädd plåt. Bred ut tomatpuré över hela botten. Ringla över lite olja och strö oregano över.
    3. Blanda samman färsfyllningen och fördela den över pizzabotten.
    4. Toppa med kronärtskockshjärtan, skivade tomater och champinjoner. Strö över osten.
    5. Grädda i ugnen i 30 minuter, 200 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben