Köttfärspizza

Serverar: 3 portioner

Jag brukar använda köpt tomatsås som grund för den har en bra kryddning men det går givetvis att göra egen tomatsås. Sen är ju pizza en bra skåptömmare som man kan ha allt möjligt på. Godast blir det också om man har en ost med lita stark smak på.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl vatten
  • 1 tsk oregano
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • chili
  • 1 tsk salt
  • 6 dl mjöl
  • 2 msk olja
  • 1 st 500g burk med tomatpastasås
  • 150 g köttfärs
  • 20 svarta oliver
  • 2 strimlade gula lökar
  • riven eller hyvlad ost med smak
  • Instruktioner

    Smula jästen i ljummet vatten, tillsätt oregano och hackad vitlök samt salt (jag brukar också ha i en nypa chiliflingor). Tillsätt olja och mjöl och knåda till en smidig deg. Låt jäsa ca en timme. Gör under tiden köttfärssåsen. Fräs ca 150 g köttfärs och när det är grynigt så ta en halv burk (500 g burk) med färdig tomatpastasås och koka ihop. Tillsätt ev extra vitlök. Låt kallna. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen till en rektangel. Bre på köttfärssåsen. Lägg på oliver och strimlad lök. Hyvla eller riv över ost. Grädda mitt i ugnen c.a 15 minuter eller tills pizzan har fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben