Köttfärsröra à la Kaxholmen

Serverar: 3-4 portioner

Mmmm - familjen bara älskar denna rätt tillsammans med ris. Passar även utmärkt som bjudrätt.

Ingredienser

  • 400 g blandfärs, gärna grovmalen
  • 2-3 lökar
  • 400 g skivade champinjoner i vatten
  • 2 msk kapris (går bra att utesluta)
  • 1 dl grädde (gärna mer)
  • 1 dl chilisås eller ketchup
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk margarin
  • Instruktioner

    1. Skiva löken och bryn den lite i margarin. Tillsätt champinjonerna och bryn allt tillsammans. Häll upp blandningen i en skål.
    2. Bryn köttfärsen, salta och peppra. Tillsätt kapris, soja, grädde och chilisås (eller ketchup). Rör ner lök- och champinjonblandningen, låt allt bli genomvarmt. Smaka av med ev mer peppar och salt. Tillsätt ev mer grädde.
    3. Servera tillsammans med potatis, ris eller pasta och en god sallad.
    4. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    ca70 4 juli 2008

    Gjorde en gratäng-variant på detta receptet, mest för jag hade överblivet ris i kylen... Kokt fullkornsris i botten på en smord ugnsform, brynte lök och svamp som jag la ovanpå riset. Köttfärsen bryntes separat med salt och peppar, sen i med det övriga (lite mer grädde), bubbla lite grann innan det hälldes över det andra i formen. Strödde riven ost över och in i ugn 225 gr ca 25 min. Gott!!

    Angeli 11 juli 2008

    Lagade denna rätt till mina föräldrar och min familj. Några åt med ris och några åt med färskpotatis. Alla tyckte om det även min två åriga son. Gott!

    jossanbla 9 augusti 2008

    Fantastiskt gott! Rekommenderas :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben