Köttfärsrullarmed feta och oliver

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Saftiga och goda både som rullar och biffar.

Ingredienser

  • 1 liten gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 75 g fetaost
  • 10 gröna oliver
  • 500 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1-2 msk vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk olja
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka lök och vitlök. Tärna osten smått. Skiva oliverna smått.
    2. Blanda köttfärsen smidigt med ägg och vatten. Tillsätt lökhack, feta och oliver samt salt och peppar.
    3. Dela färsen i 8 bitar. Forma färsen till avlånga rullar runt träspett. Pensla med olja och lägg dem på en plåt.
    4. Tillaga köttfärsrullarna mitt i ugnen i 250 grader ca 15 min. Kan även göra biffar och steka om man tycker det är ett bättre alternativ, också mycket gott.
    5. Servera köttfärsrullarna/biffar varma i pitabröd tilsammans med sallad och örtkryddad matlagningsyoghurt, lr ris och tzatsiki.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben