Köttfärssås

Serverar: 8 portioner

Tid: 20 minuter

Ännu godare dagen efter.

Ingredienser

  • 800 g blandfärs
  • 2 solo vitlökar (kinesiska runda) hackad
  • 1 röd chili, hackad
  • 1 morot, skalad och hackad
  • 500 g finkrossade tomater med basilika
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk oregano
  • 1 msk basilika
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk olja till stekning
  • 2 msk smör till stekning
  • 2 msk Bong oxbuljong
  • 1½ tsk Thit Thân, buljong pulver finns i asiatisk butik
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk svartvinbärsgelé
  • ½ röd paprika
  • Instruktioner

    Stek morot, vitlök och chilin en liten stund, lägg i färsen och peppra, stek tills det nästan är färdigstekt, lägg i alla övriga ingredienser och låt det småputtra i 10 minuter. Klart att servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    cuddly96 5 januari 2012

    Det här måste jag testa, jag gör en liknadne köttfärsås men jag har i lite curry oxå, men har aldrig testat med svartvinbärs gelé eller buljong och Thit Thân.. Det ska bli spännande!

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben