Köttfärssås

Serverar: 4-6 portioner

en god sås med smak av tomat och medelhav....

Ingredienser

  • 800 gr köttfärs
  • 1 stor gul lök
  • 1 - 2 vitlöksklyftor (för den som vill)
  • 2 - 3 skvättar soya (valfritt)
  • 2 tomater
  • 1 burk Creme Bonjour Cusine tomat & medelhavsörter
  • ½ dl tomatketchup
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk mjöl
  • salt
  • peppar
  • smör till stekning
  • Instruktioner

    fräs lök och hackade tomater tillsammans 2-3 minuter, lägg i köttfärsen och fräs tills all färs har fått färg (inget rött eller rosa skall finnas kvar), salta och peppra och skvätt i ev soya. strö över mjölet och rör runt så det inte blir klumpar blanda i creme bonjour och grädde späd med ev mjölk tills du får en bra sås, smaka av och krydda ev mer om det behövs. låt såsen puttra på svag värme 10 min , servera med nykokt spagetti , riven ost av den sort du tycker om samt lite färska tomater till

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tobiaskarlsson 4 februari 2010

    Gott och enkelt, det tycker jag är bra:-)

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben