Köttfärssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ett gammalt recept som jag hittade i folder från Köttinformation på 70-talet och har alltid lagat den, då jag tycker den är supergod.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 500 g nötfärs eller blandfärs
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • ½-1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Ställ fram alla ingredienser. Skala och finhacka löken.
    2. Bryn löken i smör i en stekpanna tillsammans med köttfärsen. Rör med en gaffel så att den blir smulig. Strö över vetemjöl och krydda. Häll i vatten och rör om. Tillsätt tomatpuré. Rör om och koka i 5 min.
    3. Passar mycket bra till fyllning i köttfärspannkaka och som fyllnig i en långfranska som är urgröpt. Lägg på lite god ost och gratineras i ugnen tills den har fått färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    grassicats 24 januari 2010

    Hej... Gjorde din köttfärssås fast tog grädde istället för vatten och den var mycket god och omtyckt av alla i familjen. MVH Grassicats

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben