Köttfärssås

Serverar: 4 portioner

Ett recept som passar både vuxnas och barns smak utan att vara tråkigt.

Ingredienser

  • 1 stor lök
  • 2 msk smör
  • 300 g mager nötfärs
  • 3 msk soja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 krm mald kanel
  • 1 krm mald kardemumma
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk socker
  • 3 dl vatten
  • 1 stor paprika
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och fräs den mjuk i matfett i en stor stekpanna. Öka värmen och lägg ner färsen. Dela den med en gaffel och stek den under omrörning tills den är grynig och har fått lite färg.
    2. Rör ner soja, vitlök, kanel, kardemumma, peppar och socker. Späd med vatten, rör om och låt såsen sjuda under lock i ca 10 minuter, ev kan du behöva späda med lite mera vatten.
    3. Kärna ur paprikan och skär den i små tärningar. Rör ner dessa och koka upp på nytt och smaka av. Spaghetti som tillbehör givetvis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben