Köttfärssås med kanel och kardemumma

Serverar: 4 portioner

Annorlunda köttfärssås

Ingredienser

  • 1 hackad stor gul lök
  • 300 g nötfärs
  • 2 msk smör
  • 3 msk soja (kinesisk eller japansk)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 krm kanel
  • 1 krm kardemumma
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk socker
  • 1 stor röd paprika
  • Instruktioner

    1. Fräs löken mjuk i smöret. Tillsätt sedan färsen och öka då värmen. Stek färsen under omrörning.
    2. Tillsätt soja, vitlök, kanel, kardemumma, svartpeppar och socker. Späd med 3 dl vatten. Rör om och låt såsen sjuda under lock - cirka 10 minuter. Tillsätt mer vatten om så behövs.
    3. Koka pasta till 4 personer. Kärna ur paprikan. Skär den i små tärningar. Rör ner paprikan i såsen och koka upp. Smaka av.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben