Köttfärssås med smak av Indien

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegod och snabblagad köttfärssås med annorlunda och mycket smak!

Ingredienser

  • 400g nötfärs
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk smör eller olja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlökssklyftor
  • 1 grön paprika
  • 1 burk champinjoner
  • 4 msk mangochutney
  • 1 burk lätt- eller minicrème fraîche
  • 1 köttbuljongtärning
  • Soja
  • Svartpeppar
  • 1/2-1 dl vatten
  • 4 portioner tagliatelle eller spaghetti
  • 1 klick smör
  • Instruktioner

    1. Lägg matfett och currypulver i en varm panna. Fräs några sekunder för att curryns smak ska komma till sin rätt.
    2. Tillsätt nötfärsen, lite salt och vitpeppar och stek tills färsen nästan är klar. Pressa i vitlök, tillsätt finhackad lök och stek ett par minuter till.
    3. Finhacka paprikan och häll i tillsammans med svampen. Fräs ytterligare nån minut. Skeda i mangochutney, häll i en skvätt soja, smula över buljongen och späd med lite vatten. Tillsätt crème fraîche och dra ett par drag med svartpepparkvarnen.
    4. Låt puttra några minuter och servera sedan med nykokt, smörslungad tagliatelle eller spaghetti.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben