köttfärssås med smak av skogen

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Skön mustig smak, som passar med ett gott rött vin och färsk pasta.

Ingredienser

  • 400 gram blandfärs
  • 1 paket bacon
  • 300 gram trattkantareller
  • 1 gul lök
  • 1 köttbuljong
  • 400 gram tomatkross av god kvalité
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk rosmarin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör att steka i
  • Ev lite socker att runda av smaken med
  • Instruktioner

    1. Stek bacon, lägg på papper låt det mesta av fettet rinna av. Fräs löken glansig och lägg i pressad vitlök. Lägg i svampen och koka bort vattnet. Tillsätt färsen, bryn den, lägg i baconen. Blanda i tomatpurén och sambal oelek. Häll i tomatkross och buljongen. Krydda med rosmarin, salta och peppra. Låt allt koka ihop och mysa till sig i ca 15 min.
    2. Servera gärna med lingon och pasta. Rött vin förhöjer den mustiga smaken av skog.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben