Köttfärssås teriyaki med nudlar

Serverar: 2 portioner

Asiatiskt inspirerad variant på spaghetti och köttfärssås. 370 kcal/portion

Ingredienser

  • 200 g nötfärs, gärna grovmald
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 morot, fint tärnad
  • 75 g champinjoner, i bitar
  • 1 dl teriyakisås + vatten
  • 75 g äggnudlar
  • 1 tsk sesamfrön
  • Tillbehör
  • Blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Bryn färsen i en torr släpplättpanna. Tillsätt hackad lök, fint tärnad morot och skivade champinjoner och låt allt fräsa 3-4 minuter.
    2. Häll på teriyakisås och koka upp. Späd med lite vatten om såsen känns för torr. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
    3. Fördela nudlarna i två skålar, häll såsen över och toppa med sesamfrön. Servera gärna med en blandad sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben