Köttfärssoppa

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 40 minuter

God "närsomhelst"-soppa. Ät den tillsammans med familjen eller gör en större sats och bjud dina vänner en kulen dag.

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1 påse djupfrysta rotfrukter
  • 6 potatisar
  • Cayennepepparpulver - några stänk
  • ½ tsk chilipulver (inte den starkaste)
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ krm grovmalen svartpeppar
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1 tsk salt
  • Vitpeppar - några stänk
  • 1½ l vatten
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 2 st pastabollar för soppa (sytrådstunn")
  • Instruktioner

    1. Bryn köttfärsen under tiden som du skalar potatisen. Häll vattnet i en stor gryta, min 4 liters brukar bli svår att röra i, då den blir ganska full. Lägg i de frysta rotfrukterna, buljongtärningarna, salt och övriga kryddor.
    2. Efter 10 minuters kokning av rotfrukterna, tillsätts den grovt skurna potatisen och den hackade löken. Sist köttfärsen.
    3. Efter ytterligare 10 minuter, rotfrukterna får inte koka för länge, för då blir de för mjuka, tillsätter du den "sytråds-tunna" pastan. Bryt pastabollarna i mindre bitar.
    4. Rör om och efter några minuter är det klart. Smaka av. Krydda mera om du tycker att den inte är nog stark. Den skall ha lite "sting"!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben