Köttfärssoppa

Serverar: 4 portioner

Lättlagad soppa

Ingredienser

  • 7 potatisar
  • 1 morot
  • 200- 300 g köttfärs
  • 1- 2 gula lökar
  • 1- 2 klyftor vitlök
  • Smaksättning
  • 1 grön el röd paprika
  • Salt
  • Peppar
  • 1- 1 1/2 buljongtärning
  • 1- 1 1/2 l vatten
  • Instruktioner

    1. Skala potatis och morot. Skär potatisen i mindre bitar och skiva moroten. Lägg i kallt vatten, och låt stå medan du gör iordning resten.
    2. Stek köttfärsen. Skala och hacka löken och vitlöken. Lägg sedan i köttfärsen och stek klart. Häll sedan i potatis och morot och smaksättningen. Koka upp på sexan, sänk sedan värmen till ettan el tvåan. Koka sedan i 15- 25 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben