Köttfärssoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Mustig soppa för hela familjen. Serveras med vitlöksfyllt bröd.

Ingredienser

  • Soppa
  • 200 g köttfärs (nöt eller lamm)
  • 1 l vatten
  • 0.5 tärning köttbuljong
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 4 st potatisar
  • 1 st paprika
  • 2 msk tomatpuré
  • Oregano
  • Curry
  • Salt
  • Peppar
  • Vitlökssmör
  • 50 g smör
  • 1 st vitlöksklyfta
  • Grovsalt
  • Bröd, t ex baguette
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär lök, vitlök och potatis och riv paprikan.
    2. Bryn färsen i en stekpanna och tillsätt de skurna grönsakerna och rotfrukten. Häll i vatten och buljongtärning.
    3. Tillsätt tomatpuré och krydda och låt koka i cirka 20 minuter.
    4. Vitlöksbröd: Blanda smör, vitlök och salt väl. Snitta brödet och klicka i smöret. Linda in brödet i folie och ställ in i ugn några minuter på 200 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben