Köttfärssoppa

Det här är en god soppa som smakar mycket mer än den klassiska BD-soppan, då den innehåller mycket tomatpuré.

Ingredienser

  • 1/2 purjolök
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 4 potatisar
  • 5 dl vatten (till att börja med)
  • 1 buljongtärning kött- eller grönsaks
  • 2 hg köttfärs
  • 3 dl tomatpuré
  • Margarin till stekning
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Persilja, färsk, torkad, djupfryst
  • Mejram ev
  • Till servering
  • Crème fraiche till servering
  • Instruktioner

    1. Skiva purjon, riv morötterna och palsternackan samt potatisen. Bryn köttfärs, morötter, palsternacka, potatis och purjo. Lägg över i en stor kastrull, slå på vattnet och koka upp.
    2. Sänk till sjud-temperatur och tillsätt buljongtärning, tomatpuré, salt och vitpeppar. Småkoka i 10 minuter, smaka av med hackad persilja och ev. mejram.
    3. Vattnet är en ungefärlig mängd, jag brukar få fylla på några gånger under koktiden.
    4. Servera med en klick crème fraiche som toppas på soppan

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben