Serverar: 4 portioner
Tid: 1 timme
Efter att en längre tid haft en förkylning i kroppen blev denna soppa vår Alla Hjärtans Dag mat i år. Sonen tyckte det smakade som gulaschsoppa. :-)
Gör så här: Stek färsen i lite olja, tillsätt skivad lök, hackad vitlök, spiskummin, paprikapulver, tomatpuré och lite cayennepeppar. Koka upp vatten i en kastrull med buljongtärningarna. Riv moroten och strimla vitkålen fint och blanda ner i lammfärsen. Låt fräsa någon minut medan du skalar och tärnar potatisarna. Ner med fräset och potatisarna i buljongen tillsammans med lagerbladen. Koka upp och låt puttra 5 minuter, smaka sen av med salt och peppar. Låt soppan stå kvar under lock på eftervärmen i 40 minuter innan det var dags att äta och jag kokade upp den igen. När soppan är klar serveras den med en klick crème fraiche och utstansade grillade brödhjärtan, på det strödde jag frysna italienska örtkryddor.