Köttfärssoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Jag flyttade hemifrån 1984 och hade ibland svårt att komma på vad man skulle laga för mat. Jag provade att göra denna soppa på mammas anvisningar och tyckte så mycket om den att jag gör den än i dag.

Ingredienser

  • 2-3 gula lökar
  • 500 g köttfärs
  • 1 liter hönsbuljong
  • 1 pkt krossade tomater ca 390 g
  • 400 g champinjoner ca + spadet
  • 1 purjolök, strimlad
  • 2-3 morötter, skivade
  • 2-3 dl gröna ärter
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    Hacka löken och bryn den i en stor kastrull tillsammans med köttfärsen. Blanda i alla ingredienser utom ärter och persilja och låt soppan koka en timme. Tillsätt ärter och persilja och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben