Festliga och färgglada grillspett behöver inte vänta till sommarens utegrillning, utan du kan med fördel steka dem i en wokgryta. Därtill gör du en mager, stark sås med flera olika sorters peppar.
Ingredienser
500 g nötfärs eller lammfärs
4 msk ströbröd
1 dl grönsaksbuljong
1 ägg
2 msk finskuren gräslök
½ tsk salt
200 g squash
1 röd paprika
4-5 msk matolja
Pepparsås
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1½ tsk potatismjöl
3 msk soja
2 tsk strösocker eller farinsocker
1 tsk citronsaft
1 tsk krossad sichuanpeppar
1 tsk krossad grönpeppar
Några droppar tabasco
1 msk fish sauce
Instruktioner
- Lägg köttfärsen i en skål och rör ner ströbröd och grönsaksbuljong, lite i taget. Tillsätt ägg, gräslök och salt och rör om väl. Låt stå 15 minuter.
- Skär squash och paprika i bitar. Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull, låt koka upp under ständig omrörning och sedan enbart sjuda 5-6 sekunder. Ta såsen från värmen och håll den varm, men låt den inte koka.
- Forma köttbullar av smeten och trä upp dem på små träspett, varvade med grönsaker. Värm olja i en wokpanna eller stekpanna och lägg i spetten, några åt gången. (Det går naturligtvis bra att grilla dem på utegrillen också.) Stek dem tills köttbullarna är genomstekta och fått fin färg, ca 5 minuter. Servera direkt med pepparsåsen.
Liknande recept
Kommentarer (0)