Köttfärsspett från woken

Serverar: 4 portioner

Festliga och färgglada grillspett behöver inte vänta till sommarens utegrillning, utan du kan med fördel steka dem i en wokgryta. Därtill gör du en mager, stark sås med flera olika sorters peppar.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs eller lammfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 ägg
  • 2 msk finskuren gräslök
  • ½ tsk salt
  • 200 g squash
  • 1 röd paprika
  • 4-5 msk matolja
  • Pepparsås
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1½ tsk potatismjöl
  • 3 msk soja
  • 2 tsk strösocker eller farinsocker
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk krossad sichuanpeppar
  • 1 tsk krossad grönpeppar
  • Några droppar tabasco
  • 1 msk fish sauce
  • Instruktioner

    1. Lägg köttfärsen i en skål och rör ner ströbröd och grönsaksbuljong, lite i taget. Tillsätt ägg, gräslök och salt och rör om väl. Låt stå 15 minuter.
    2. Skär squash och paprika i bitar. Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull, låt koka upp under ständig omrörning och sedan enbart sjuda 5-6 sekunder. Ta såsen från värmen och håll den varm, men låt den inte koka.
    3. Forma köttbullar av smeten och trä upp dem på små träspett, varvade med grönsaker. Värm olja i en wokpanna eller stekpanna och lägg i spetten, några åt gången. (Det går naturligtvis bra att grilla dem på utegrillen också.) Stek dem tills köttbullarna är genomstekta och fått fin färg, ca 5 minuter. Servera direkt med pepparsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben