Köttfärsspett med coleslaw

Serverar: 2 portioner

Enkel lunchrätt eller middag.

Ingredienser

  • 200 g oxfärs
  • 1 msk hackad lök
  • 1 msk mild ajvar relish
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 äggula
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk smör&rapsolja
  • Coleslaw
  • 250 g vitkål
  • 1 morot
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk fransk senap
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop färsen med lök, ajvar relish, persilja, äggula, salt och peppar.
    2. Forma till biffar och trä på spett. Grilla eller stek i stekpanna ca 5 minuter per sida.
    3. Strimla vitkålen fint. Koka upp vatten och häll över kålen. Spola den med kallt vatten och krama ur vattnet.
    4. Skala och riv moroten fint och blanda med kålen. Rör ihop crème fraiche och senap, och blanda med kålen. Krydda med salt och peppar, och servera till spetten.
    5. Tips! Servera ajvar relish blandad med lite crème fraiche som grillsås.

    Liknande recept

    15 min
    4-5
    4
    10 min
    3-5

    Kommentarer (1)

    Annafbg 1 augusti 2009

    Jättegoda köttfärsspett med lite annorlunda smaker! Det här kommer jag laga fler gånger. Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben