Köttgryta för höstkvällar

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Det här är en rätt som jag hittade i "Den perfekta matlådan", god och lättlagad gryta, men den måste koka länge, så det är inget man gör på en kvart! Men jag och min kille tyckte den var perfekt för denna höstkväll.

Ingredienser

  • 800 g fransyska
  • 3 msk olivolja
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 liten bit rotselleri
  • 1 liten morot
  • 2 burkar krossade tomater
  • 10 soltorkade tomater
  • 4 dl rödvin
  • 15 blandade oliver med kärnor
  • 1 msk torkad oregano
  • 3 lagerblad
  • 2 köttbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken, riv rotsellerin och moroten. Hetta upp oljan i en stor stekpanna (helst wokpanna). Stek hacket och det rivna i oljan så de blir mjuka och glansiga.
    2. Skär köttet i mellanstora bitar och lägg i stekpannan. Lägg i alla ingredienserna och låt koka upp. Låt sedan under lock i ca 2 timmar tills köttet nästan faller i bitar.
    3. Sedan är det bara att servera! Jag gjorde pommes frites till och det blev jättegott. Toppa med sallad, t ex ruccola!

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Nu är det gryttider
    Jag är egentligen en utpräglad sommarmänniska som njuter av värmen och...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben