Köttgryta för höstkvällar
Det här är en rätt som jag hittade i "Den perfekta matlådan", god och lättlagad gryta, men den måste koka länge, så det är inget man gör på en kvart! Men jag och min kille tyckte den var perfekt för denna höstkväll.
Ingredienser
800 g fransyska
3 msk olivolja
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 liten bit rotselleri
1 liten morot
2 burkar krossade tomater
10 soltorkade tomater
4 dl rödvin
15 blandade oliver med kärnor
1 msk torkad oregano
3 lagerblad
2 köttbuljong
Salt
Peppar
Instruktioner
- Finhacka löken, riv rotsellerin och moroten. Hetta upp oljan i en stor stekpanna (helst wokpanna). Stek hacket och det rivna i oljan så de blir mjuka och glansiga.
- Skär köttet i mellanstora bitar och lägg i stekpannan. Lägg i alla ingredienserna och låt koka upp. Låt sedan under lock i ca 2 timmar tills köttet nästan faller i bitar.
- Sedan är det bara att servera! Jag gjorde pommes frites till och det blev jättegott. Toppa med sallad, t ex ruccola!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Nu är det gryttider
Jag är egentligen en utpräglad sommarmänniska som njuter av värmen och...