Köttgryta för veckoslutet
Serverar:
4 portioner
Tid:
2 timmar
En gryta som sköter sig själv
Ingredienser
ca 700 g kött för karelsk stek
2 msk vetemjöl
2 msk olja
4–6 små lökar
1 vitlöksklyfta
2 morötter
115 g hela konserverade champinjoner
3,75 dl rödvin
3 dl kraftig köttbuljong
1 tsk salt
En nypa grovmalen svartpeppar
1 tsk timjan
Instruktioner
Vänd köttbitarna i mjöl och bryn dem i två omgångar. Lägg köttet i en ugnsfast stekgryta.
Diska pannan, fräs sedan de skalade och klyftade lökarna och den hackade vitlöksklyftan i olja.Tillsätt i grytan.
Bryn de skalade och styckade morötterna och de avrunna champinjonerna i pannan, häll i grytan. Tillsätt vinet, buljongen och kryddorna.
Tillred grytan 1 1/2–2 timmar i 150 graders ugnsvärme
Liknande recept
Köttgryta med öl
4.7
4
1
Burgundisk köttgryta
4.5
2 h
5
16
Köttgryta med Coca-Cola
3.7
2
3
Kryddig köttgryta
5
4
1
Köttgryta
5
1 h 30 min
4
Köttgryta med lök
1
4
1
Mustig köttgryta á la Lena
4-6
Köttgryta med svamp
3
35 min
4
Maries Köttgryta (Griskött)
4
3 h 30 min
10
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!