Köttgryta för veckoslutet

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

En gryta som sköter sig själv

Ingredienser

  • ca 700 g kött för karelsk stek
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk olja
  • 4–6 små lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter
  • 115 g hela konserverade champinjoner
  • 3,75 dl rödvin
  • 3 dl kraftig köttbuljong
  • 1 tsk salt
  • En nypa grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • Instruktioner

    1. Vänd köttbitarna i mjöl och bryn dem i två omgångar. Lägg köttet i en ugnsfast stekgryta.
    2. Diska pannan, fräs sedan de skalade och klyftade lökarna och den hackade vitlöksklyftan i olja.Tillsätt i grytan.
    3. Bryn de skalade och styckade morötterna och de avrunna champinjonerna i pannan, häll i grytan. Tillsätt vinet, buljongen och kryddorna.
    4. Tillred grytan 1 1/2–2 timmar i 150 graders ugnsvärme

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben