Köttgryta med apelsinsmak

Serverar: 1 portioner

Tid: 30 minuter

Detta är en rätt skapad då jag var på RFV´s Sjukhus i Nynäshamn. Då gick vi en kurs där och lagade dessa rätter. Detta är gjort för 1 person kan utökas.

Ingredienser

  • 80 g strimlat griskött, t.ex skinka
  • 1/2 dl strimlad palsternacka
  • 1/2 dl strimlad morot
  • Marinad
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk apelsinjuice, koncentrerad
  • 11/2 msk hackad gul lök
  • 1/2 krm mald ingefära eller färsk
  • 1/2 st pressad vitlöks klyfta
  • 1 krm salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Blanda marinaden och lägg i köttet. Låt stå ca.1 timme. Rör ut 1/2 tsk vetemjöl i 1/2 dl vatten i en gryta. Lägg i kött, marinad och grönsaker. Koka upp och låt grytan koka i 20-30 minuter. Serveras med ris och en god sallad.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben