Köttgryta med chilismak

Serverar: 4 portioner

Låt denna kryddiga köttgryta bli huvudattraktionen vid en glad grytafton i goda vänners lag. Ett fylligt rödvin passar bra att dricka till maten. Själv köper jag aldrig grytbitar utan skär köttet själv, men det är självfallet upp till var och en! Smaken blir densamma, alltså god ...

Ingredienser

  • 600 g grytbitar av nötkött
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 gul lök
  • 1 röd eller grön paprika
  • 2 msk matolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 ½ dl köttbuljong
  • 1 burk passerade tomater, 400 g
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk oregano
  • 2 krm chilipulver
  • 2 krm malen kummin
  • Instruktioner

    1. Skär grytbitarna i mindre bitar och vänd dem i mjölet. Hacka löken och skär paprikan i bitar. Värm oljan i en stekgryta och bryn köttet tills det fått färg. Tillsätt litet mer olja och blanda ned lök, paprika och vitlök. Fräs alltsammans några minuter.
    2. Blanda ned buljong, tomater, salt och kryddor. Koka upp grytan och låt den sedan småkoka under lock ca 1 timme. Smaka av och krydda ev mer.
    3. Servera med ris eller pasta, grönsallad med skivade rädisor och gurka samt baguette. Du kan också blanda ned svarta oliver i grytan mot slutet av koktiden om du gillar det.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (1)

    niin-aaa 23 juni 2010

    Mycket god och enkel gryta. tack för reseptet ..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben