Köttgryta med glögg

Serverar: 4-5 portioner

En mycket uppskattad gryta med mycket smak, hemma hos oss i alla fall :-)

Ingredienser

  • 600 g grytbitar av nöt, älg, hjort eller rådjur
  • 2 dl glögg
  • 0,5 dl japansk soya
  • 1-2 dl vatten
  • 1 köttbuljongstärning
  • lagerblad
  • franska örter
  • timjan
  • 10-12 små lökar
  • 200 g champinjoner
  • 1-2 dl grädde
  • 0,5 dl mjöl
  • creme fraiche
  • salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. 1. Bryn köttbitarna och flytta över dem i stekgryta.
    2. 2. Häll glögg, soya, vatten och buljong över köttet och tillsätt kryddorna. Låt det koka tills köttet är mört.
    3. 3. Hacka lökarna och skiva chaminjonerna och bryn allt i matfett. Lägg ner det i grytan och låt koka med det sista 10 minuterna.
    4. 4. Rör mjölet med grädden och vispa ner det i grytan. Tillsätt creme fraiche efter smak. Låt det koka i 5 minuter.
    5. Jag brukat servera grytan med pressad potatis, sallad och någon kokt grönsak samt gelé.
    6. Smaklig spis hälsar Marie

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben