Köttgryta med glögg

Serverar: 4 portioner

Supergod

Ingredienser

  • 500 g grytbitar av nöt
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 4 dl glögg
  • 2 dl vatten
  • 1 solo vitlök
  • 2 små kanelstänger
  • 2 lagerblad
  • 15 kryddnejlikor
  • 1½ dl russin
  • 1 tsk kakaonibbs (skalad och krossad kakaoböna, finns hos välsorterad hälsokost butik)
  • 1 gul lök grovt skuren
  • 3 morötter i slantar
  • 2 msk margarin till stekning
  • Instruktioner

    Bryn köttbitarna i margarin i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Flytta över köttet till en gryta. Tillsätt allt utom lök och morötter. Låt koka på svag värme i ca 50 minuter (till köttet är mört). Tillsätt nu lök och morotsslantarna, koka ytterligare 10 minuter. Red såsen om tjockare sås önskas.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (1)

    Tesslatess 27 november 2010

    En väldigt god gryta, trodde det skulle bli lite för sött med både glöggen, kanelen och russina, men glöggen och kanelen kompliterade varandra väldigt bra, russina hoppade jag över. Helt perfekt att använda älgkött i grytan.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben