Köttgryta med morötter och örtkryddor

Serverar: 4 portioner

Lätt som en plätt att göra, billigt och mycket smaklig.

Ingredienser

  • 400 g fläskgrytbitar
  • 2 st stora morötter
  • 3 - 4 st gula lökar
  • 1,5 tsk blandade örtkryddor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk soja
  • 2 dl vatten
  • 2,5 dl creme fraiche Drygt
  • Instruktioner

    1. Ansa och strimla köttet, Skär morötter och lök i skivor.
    2. Fräs lök och morötter i smör i en stekgryta. Lägg upp på ett fat. Öka värmen och bryn köttet gyllene. Krydda och tillsätt purén och soja.
    3. Tillsätt vatten och låt koka sakta under lock 15 minuter eller tills köttet är riktigt mört.
    4. Rör i creme fraiche och låt småputtra ytterligare 10 minuter. Smaka av.
    5. Servera med potatis och en blandad sallad.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (1)

    Okänd 13 oktober 2008

    Väldigt enkel att göra och väldigt god efter extra kryddning..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben