Köttgryta med paprikastrimlor

Serverar: 4 portioner

En härlig mustig köttgryta som man börjar tillreda med att låta lök småputtra i fett som smält ur tärningar av rökt sidfläsk.

Ingredienser

  • 100 g rökt sidfläsk
  • 1 gul lök
  • 300 g benfria grytbitar av griskött
  • 300 g benfria grytbitar av nötkött
  • Paprikapulver
  • Salt
  • Peppar
  • 4 tomater
  • 3 gröna paprikor
  • 1½ tsk maizenamjöl
  • 2½ dl grädde
  • Instruktioner

    1. Klipp det rökta sidfläsket i små tärningar. Hetta upp dem i tjockbottnad kastrull.
    2. Skala och hacka löken, låt den fräsa mjuk och glansig med fläsket.
    3. Skär bort hinnor och senor från köttet, skär det i mindre bitar, skaka det i plastpåse med paprikapulver, salt och peppar.
    4. Flå och skär tomaterna i små bitar. Avlägsna kärnor och vita hinnor ur paprikan och skär den i strimlor. Vänd ner grönsaker och kött i kastrullen.
    5. Låt alltsammans puttra under omrörning tills köttet är mört. Beräkna ca 30 minuter.
    6. Rör ut maizena i grädden, slå den över och låt grädden hettas upp och tjockna under omrörning. Bjud rätten direkt ur kastrullen.
    7. Servera med ris eller äggnudlar.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben