Jättegod och lättlagad gryta.
Ingredienser
800 g nötkött ex bog, högrev
4 stora morötter
4 färska rödbetor
2 gula lökar
1 liter köttbuljong
1-2 lagerblad
Salt
Peppar
Instruktioner
- Tärna köttet och fräs det runt om direkt i grytan. Skala undertiden morötter, rödbetor och lök. Tärna morötterna och rödbetorna och dela löken i klyftor. Lägg ner i grytan och låt fräsa några minuter.
- Slå på buljongen och lägg i lagerblad.
- Låt småputtra ca 2 timmar eller tills köttet känns mört. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med ris, kokt potatis, couscous, bulgur, quinoa eller likande och en sallad.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Gott med rödbetor
Rödbetor finns hela året. Nyskördade med blast finns endast juni-augus...
Mycket gott för den som gillar rödbetor. Jag gjorde en redning av mjöl och vatten som jag rörde i grytan när den hade kokat klart för att få den lite simmigare. Att tänka på för ovana kockar är att inte dela rotfrukterna för smått eftersom koktiden är lång och då riskerar rotfrukterna bli mosiga.