Köttgryta med sting

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En god och mustig köttgryta med härliga smaker.

Ingredienser

  • 700 g grytbitar t ex högrev, nötbog, rostbiff
  • Smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk kryddnejlika, mald
  • 3 lagerblad
  • 5 dl rödvin
  • 3 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 pkt bacon
  • 1 burk syltlök, ca 300 g
  • Tunt skal i strimlor från 1/2 apelsin
  • Mjöl och vatten till redning
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet runt om med smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Klipp baconet i bitar och fräs några minuter i stekpannan, vispa ur med lite vatten och häll över i grytan.
    2. Krydda med salt, svartpeppar, kanel, lagerblad och kryddnejlika och rör runt i köttet. Häll över vinet, kalvfonden och baconbitarna samt slå i syltlöken utan spad. Blanda runt försiktigt.
    3. Låt grytan småputtra i minst 1 timme, tiden beror på köttet man valt. När 15 minuter är kvar på koktiden, blanda i apelsinskalet och rör dessutom ihop en redning av mjöl och vatten och häll i grytan och rör om. Låt grytan koka färdigt.
    4. Servera med potatis, gelé och inlagd gurka,

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben