Köttgryta med svamp

Serverar: 4 portioner

Ett recept som jag haft i många år som mina barn tycker är bäst när det gäller köttgrytor.

Ingredienser

  • 500 gr grytbitar
  • 2 msk smör ell margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 kryddmått grovmalen svartpeppar
  • 3 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 3 gula lökar
  • 200 gr konserverade champinjoner
  • 1 msk vetemjöl + ½ dl vatten
  • 1 msk kinesisk soya
  • 3 msk tomatpure
  • 1-1½ dl kaffegrädde
  • Instruktioner

    Bryn köttbitarna.Lägg över dem i en gryta. Krydda med salt och peppar. Häll på vattnet och smula i buljongtärningen. Lägg på locket och låt det puttra i ca 30 min. Under tiden kan du skala löken, skär den i stora klyftor och bryn den och svampen tillsammans. Lägg över i grytan. Rör ut mjölet i vattnet och rör ner det i grytan. Tillsätt soyan, tomatpurén och grädden. Låt grytan nu puttra 10 min till. Klipp över rikligt med persilja och servera med ris, eller potatis och en grönsallad till. Om man vill kan man göra grytan en dag i förväg för den blir bara godare av att värmas. Man kan säkert också äta den till bulgur eller quinoa.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (1)

    JennyV 27 januari 2010

    När jag lagade detta receptet så använde jag högrev som jag skar till i mindre bitar men att koka det i 30-40 minuter var alldeles för kort tid! Köttet var segt och det samma gäller nog med grytbitar, borde nog koka längre! Det ska jag göra nästa gång för receptet var annars kanon!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben