Gott med syltlök i grytan. Jag varierar med olika sorters kött. Ibland tar jag högrev, ibland lamm. Morötter och palsternacka är gott i. Dessa låter jag inte koka med utan kokar klart i egen kastrull och blandar i på slutet. Jag tycker att "allt" smakar morot om den är med från början.
Ingredienser
1 kg kött (t.ex. högrev eller lamm)
4 gula lökar
2 vitlöksklyftor
Vatten så det täcker köttet
Salt efter smak
Peppar efter smak
3-4 morötter
3-4 palsternackor
2 dl syltlök
Instruktioner
- Dela köttet i bitar ca 4x4 cm och bryn i smör.
- Lägg köttet i en gryta och täck med vatten. Koka upp och skumma.
- Hacka löken och bryn försiktigt så att den bara blir lite mjuk. Lägg i grytan.
- Finhacka vitlök och lägg i grytan.
- Krydda
- Koka kött och lök till köttet är färdigt, 1-1½ timme.
- Skala och slanta morötter och palsternacka och koka tills du tycker att dom är lagom mjuka. Ca 10 minuter.
- Häll av vattnet på grönsakerna och lägg grönsakerna i grytan.
- Lägg i syltlöken i grytan (ta bara löken, inte inläggningsvätskan)
- Låt det koka upp och bli genomvarmt.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Tack för tipset med syltlök i köttgrytan Den kommer jag att göra fler gånger En klar 5:a