Köttgryta med syltlök

Serverar: 5-6 portioner

Gott med syltlök i grytan. Jag varierar med olika sorters kött. Ibland tar jag högrev, ibland lamm. Morötter och palsternacka är gott i. Dessa låter jag inte koka med utan kokar klart i egen kastrull och blandar i på slutet. Jag tycker att "allt" smakar morot om den är med från början.

Ingredienser

  • 1 kg kött (t.ex. högrev eller lamm)
  • 4 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • Vatten så det täcker köttet
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak
  • 3-4 morötter
  • 3-4 palsternackor
  • 2 dl syltlök
  • Instruktioner

    1. Dela köttet i bitar ca 4x4 cm och bryn i smör.
    2. Lägg köttet i en gryta och täck med vatten. Koka upp och skumma.
    3. Hacka löken och bryn försiktigt så att den bara blir lite mjuk. Lägg i grytan.
    4. Finhacka vitlök och lägg i grytan.
    5. Krydda
    6. Koka kött och lök till köttet är färdigt, 1-1½ timme.
    7. Skala och slanta morötter och palsternacka och koka tills du tycker att dom är lagom mjuka. Ca 10 minuter.
    8. Häll av vattnet på grönsakerna och lägg grönsakerna i grytan.
    9. Lägg i syltlöken i grytan (ta bara löken, inte inläggningsvätskan)
    10. Låt det koka upp och bli genomvarmt.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (1)

    ros 26 januari 2010

    Tack för tipset med syltlök i köttgrytan Den kommer jag att göra fler gånger En klar 5:a

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben