Köttgryta med trattkantarell

Serverar: 4-5 portioner

Ett gammalt familjerecept som jag moderniserat lite.

Ingredienser

  • 7 hg benfri högrev eller märgpipa i stora tärningar
  • 1 hackad gul lök
  • 2 dl grovhackade trattkantareller
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 1 ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 5 dl hett vatten
  • 1 msk messmör
  • 2 msk Touch of Taste viltfond & kantarell
  • 1 msk soja
  • 8 kryddpepparkorn
  • 3 dl kokbar grädde, valfri fetthalt
  • 1 ½ msk Maizena majsstärkelse
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Hetta upp smör och olja i en gryta. Bryn kött, lök och svamp. Salta och peppra.
    2. Tillsätt vatten, messmör, fond, soja och kryddpepparkorn. Sjud under lock tills köttet är mört. Späd med mer vatten om det behövs.
    3. Tillsätt grädden och koka upp. Smaka av efter eget tycke.
    4. Rör ut Maizena i vattnet och red av såsen. Ge ett kort uppkok.
    5. Jag bjuder potatis, kokta rotgrönsaker, gelé och en sallad till.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben