Köttpaj special

Serverar: 4-6 portioner

Smakrikt

Ingredienser

  • 600 g köttfärs
  • 2 stora lökar
  • 1 palsternacka
  • 1-2 paprikor
  • 2 burkar krossade tomater
  • 3-4 ägg
  • 4-5 dl mjölk
  • 5-7 plattor med smördeg
  • 2-3 dl riven ost, gärna en stark sort
  • Olivolja
  • Mejram
  • timjan
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Gör i ordning en ugnsform och smörj den väl. Tryck ut smördegen i formen
    2. Skala och hacka löken fint. Stek köttfärsen och löken i en stekpanna med lite olivolja. Tillsätt mejram och timjan till smaken är bra.
    3. Stek ihop i 15-20 minuter och tillsätt tomaterna. Låt det koka en stund och smaka av.
    4. Vispa ägg och mjölk till en äggstanning, salta lätt. Häll köttfärsen i formen och äggstanningen över det hela. Toppa av med den rivna osten.
    5. Ställ in det i ugnen i 175 graders värme i ungefär 35 min till en timma. Serveras med en sallad. © Ulf Wiman

    Liknande recept

    3.7
    50 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben