Kokos- och äpplebullar

Serverar: 30 portioner

De här saftiga och krämiga vetebullarna är väldigt svåra att motstå. Den goda fyllningen av äpple och kokos kanske gör dem till dina nya favoritbullar?

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 pkt jäst
  • 1½ dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 2 msk vaniljsocker
  • 15 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 4 syrliga äpplen
  • 250 g rumstempererat smör
  • 2 msk vaniljsocker
  • 200 g kokosflingor
  • Pensling
  • 1 uppvispat ägg
  • Garnering
  • 50 g kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt, ca 37 grader. Smula ner jästen i en stor skål. Häll den ljumma degvätskan över jästen och rör tills jästen löst sig.
    2. Tillsätt salt, socker, vaniljsocker och mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta ihop till en slät och smidig deg. Låt degen jäsa i en timma.
    3. Skala, kärna ur och riv äpplena grovt. Blanda äpplerivet med smör, vaniljsocker och kokosflingor. Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord och knåda igenom degen. Dela degen i två delar.
    4. Kavla ut degbitarna till plattor, ca 30x40 cm. Bred fyllningen över degplattorna. Rulla ihop från långsidan och skär varje rulle i 12-16 bitar, ca 3-4 cm tjocka.
    5. Smörj en braspanna med höga kanter, ca 30x40 cm och ställ bullarna tätt i den med snittytan uppåt. Låt bullarna jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
    6. Pensla bullarna med ägg och strö över rikligt med kokos. Grädda bullarna 12-15 minuter eller tills de är gyllene.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben