Kokos- och apelsinflarn

Serverar: 45 portioner

Goda att servera till dessertsoppor, glass eller bär eller bara som de är till en kopp kaffe.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 1 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 100 g kokosflingor
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Rivet skal av ½ apelsin
  • Ev smält choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.
    2. Blanda i de övriga ingredienserna utom chokladen och rör ihop till en jämn smet. Klicka ut smeten glest på plåtar med bakplåtspapper. Ta drygt 1 tsk smet till varje kaka och lägg 10-12 klickar på varje plåt.
    3. Grädda i mitten av ugnen tills kakorna fått fin färg, 6-7 minuter. Låt svalna något innan de lossas från plåten. Låt dem kallna på galler. Smält ev lite choklad och ringla över varje kaka. Låt stelna lite i kyl före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben