Goda att servera till dessertsoppor, glass eller bär eller bara som de är till en kopp kaffe.
Ingredienser
75 g smör
1 ägg
1½ dl strösocker
100 g kokosflingor
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
Rivet skal av ½ apelsin
Ev smält choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda i de övriga ingredienserna utom chokladen och rör ihop till en jämn smet. Klicka ut smeten glest på plåtar med bakplåtspapper. Ta drygt 1 tsk smet till varje kaka och lägg 10-12 klickar på varje plåt.
- Grädda i mitten av ugnen tills kakorna fått fin färg, 6-7 minuter. Låt svalna något innan de lossas från plåten. Låt dem kallna på galler. Smält ev lite choklad och ringla över varje kaka. Låt stelna lite i kyl före servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)