Kokos- och hallonbullar

Serverar: 48 portioner

Riktigt söt kokosfyllning möter lite sötsyrliga hallon och det blir så gott i de här somriga bullarna.

Ingredienser

  • 1 pkt jäst för söta degar, 50 g
  • 100 g smör
  • 3 dl mjölk
  • ¾ dl ljus sirap
  • ½ tsk salt
  • 1 ägg
  • Ca 11 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 200 g smör
  • 3 dl kokos
  • 3 dl socker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 6 dl hallon
  • Pensling
  • Uppvispat ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarm, ca 37 grader. Häll lite av degvätskan över jästen och rör så att jästen löser sig. Tillsätt resten av degvätskan, sirap, salt, ägg och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
    2. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje del till en rektangel som mäter 30x40 cm. Blanda smör, kokos, socker och vaniljsocker till en bredbar röra. Bred hälften av röran på varje degplatta. Strö på hallon. Rulla ihop degplattan till en rulltårta. Skär den i 24 jämnstora bitar och lägg dem i bullformar. Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 8 minuter. Låt dem svalna på ett galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben