Kokos- och havrerutor

Serverar: 20 portioner

Småseg och knaprig kaka som lätt försvinner in i munnen. Glutenfri.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 msk ljus sirap
  • 3 dl socker
  • 75 g glutenfri mjölmix
  • 1 tsk bakpulver
  • 75 g kokos
  • 100 g glutenfria havregryn
  • 50 g grovhackade pistagenötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Lägg smör, sirap och socker i en matberedare och mixa till en slät kräm. Eller blanda ingredienserna för hand. Tillsätt mjölmix, bakpulver, kokos och havregryn. Arbeta samman allt till en deg.
    3. Tryck ut degen i en ugnsfast form klädd med bakplåtspapper. Strö över nötterna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Skär direkt kakan i rutor, ca 4x4 cm. Låt bitarna svalna.

    Liknande recept

    3.8
    30 min
    40-60
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben